dilluns, 30 d’abril del 2018

REPTATGE ESPONTANI EN PELL A PELL PER INICIAR L´ ALLETAMENT AL POSTPART INMEDIAT


El contacte pell a pell (CPP) de mare i nadó, inmediat després del part i sense interrupcions, ha demostrat afavorir el vincle mare-fill i l´aparició de conductes instintives que faciliten l´inici de la lactància materna (LM).

Al Pius de Valls també estem implantant l´inici espontani de la LM amb reptament durant la primera hora de vida, ja que l´evidencia suggereix que, per una banda, és millor l´inici precoç de la LM (durant les primeres 2h de vida) i per altra, que el reptament al pit amb aferrament espontani és la millor forma d´iniciar la LM.

El nadó neix amb una sèrie de reflexes gràcies als quals, si el deixem sobre la panxa de la mare en possició biològica, instintivament reptarà fins al pit i iniciarà per si sol la LM.

Us convidem a veure videos de reptatge espontani on podreu observar els moviments de flexió i extensió de cames i peus, com toquen el mugró, com posen en marxa els reflexes de cerca, es dirigeixen a l´areola que reconeixen pel color fosc, la temperatura i sobretor per l´olor, i com després d´alguns intents, comencen a succionar: https://www.youtube.com/watch?v=mDLsgmTREJU

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada