dissabte, 8 de juny del 2013

EL PAPER DEL PARE EN EL PART


Els professionals sabem que no és fàcil observar i acompanyar 
a la persona que estimes durant el part...
com mantenir la calma quan ella té dolor?. 
Com a pare, vols ser un bon acompanyant i els dies abans ja et preguntes que faràs per ella i com pots ajudar.la durant el naixement del vostre bebé.
El paper del pare en el moment del part és fonamental i necessari
tant per la mare com pel bebé. Ella necessita la seguretat que dóna el teu suport i companyia. Alguns pares es poden sentir desconcertats al veure a la seva parella amb dolor, altres creuen dies abans que es marejaran....però després és un moment tant emocionant, que es recorda l´experiencia tota la vida.







És molt important la presencia del pare transmetent amor i seguretat i això és fa simplement... ESTANT...amb calma. Sentir.se tranquil i confiat és el més important per ajudar a la mare a compartir aquestes emocions. Fer contacte, relaxar la musculatura, acompanyar la respiració de la mare i el seu moviment són aspectes importants per ajudar.la a deixar fluir el treball de part .
Segons les possicions que ella vulgui adoptar, pots ajudarla de diferentes maneres, per exemple si està de peu... abraçant.la i fins i tot si la postura no requereix del teu recolzament físic, es molt recomanable fer un suport al dolor mitjançant el massatge, per relaxar zones del cos que estiguin contretes i ajudar a lliberar la tensió, ja sigui en hombros, coll, cara... 



Fent massatge en la zona contreta o simplement colocant amb delicadesa la mà sobre ella, mentre estàs en calma, ja ajudaràs a la teva parella a lliberar la tensió. Durant el treball de part és molt recomanable la comunicació sensorial mitjançant el tacte, molt més que la verbal, ja que la dona en treball de part desconecta molt de la comunicació verbal i reb millor els missatges de suport mitjançant el tacte. Per això també és molt agradable el massatge en la zona lumbar amb un oli corporal que us agradi i que podeu portar el dia del part, així com un saquet de llavors que us podem calentar per donar calor a la zona lumbar. I no oblideu portar la música que us agrada per rebre al vostre bebé!                                                  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada